Massage voor honden

HONDENMASSAGE

 

We staan er vaak niet bij stil, maar een hond kan , net als een mens, last hebben van stijve spieren en/ of gewrichten. Je wilt graag samen met je hond plezier beleven door het maken van een wandeling, samen te sporten of te werken.

Een gezonde hond hoort probleemloos, zonder pijn of beperking, te kunnen bewegen. Zodra er om wat voor reden dan ook een verstoring is in het bewegingsapparaat reageren spieren hier meteen op.

 

 

 

ENKELE VOORBEELDEN:

 

* loopt uw hond moeilijker naarmate hij of zij ouder wordt?

* trekt uw hond regelmatig met zijn of haar pootje?

* is uw hond angstig of gespannen?

* wordt of is uw hond geopereerd aan zijn of haar gewrichten?

* sport uw hond regelmatig?

* is uw hond humeurigen heeft geen zin om te lopen?

 

Herkent u dit?

 

Dan is massage wellicht een mogelijkheid voor uw hond.

Massage is echter GEEN vervanging van de dierenarts!

SINDS KORT OOK VOOR KATTEN!

 

 

 

 

 

WAT KAN MASSAGE DOEN?

 

Massage kan zowel curatief als preventief werken. Massage vermindert spierpijn, zorgt voor een betere doorbloeding, kan blessures voorkomen en bevordert de beweeglijkheid van uw hond.

Ook werkt massage ontspannend en stimuleert massage het zelfherstellend vermogen van uw hond.

 

Massage kan worden ingezet bij spierproblemen, revalidatie na een blessure, na een operatie of langdurige rust.

Ook kan massage helpen bij vermindering van artroseklachten.

Steeds vaker wordt massage gebruikt als voorbereiding op een sportieve prestatie of als "cooling down" na een sportieve prestatie.

 

 

 

WAAR ZORGT MASSAGE VOOR?

 

Massage helpt om spieren goed in conditie te krijgen en te houden, het zorgt ervoor dat de doorbloeding van de spieren beter wordt. Tevens zorgt het voor dat spieren zich gaan ontspannen. Massage stimuleert de circulatie van het lymfestelsel en de bloedvaten. Het zorgt er ook voor dat de afvalstoffen worden afgevoerd. Dit alles om de bewegingsvrijheid van uw hond te bevorderen en te laten toenemen.

 

 

 

 

UITEINDELIJK IS DE HOND DEGENE DIE BESLIST OF HIJ/ZIJ DE MASSAGE ONDERGAAT. ZEKER EEN EERSTE BEHANDELING KAN ERG SPANNEND, VREEMD OF ENG ZIJN VOOR DE HOND. DE HOND WORDT OP EEN MANIER AANGERAAKT DIE ''ANDERS'' IS. OM HET VOOR DE HOND ZO PRETTIG MOGELIJK TE LATEN VERLOPEN ZULLEN DE BEHANDELINGEN BIJ DE HOND THUIS PLAATSVINDEN. VOORAL OMDAT EEN HOND IN ZIJN EIGEN OMGEVING ZICH VAAK HET PRETTIGST VOELT.